Over Nia™

 • Wat is Nia™?


  Nia™ is een expressieve body-mind workout en tegelijk een levensstijl(oefening).

  Deze holistische samensmelting van 9 sporten bevat de eigenschappen van helende kunst, krijgskunst en danskunsten, zoals mindfulness, elegantie en soepelheid. Het helpt ons te begrijpen hoe we onszelf kunnen helpen en genezen door middel van bewustwording van ons lichaam. Dit bevordert ons functioneren. Bovendien is Nia™ erg leuk met inspirerende muziek!

  Traditionele gezondheidsvoordelen van Nia™ zijn onder andere het versterken van het hart- en bloedvatenstelsel, het vergroten van de flexibiliteit, kracht, balans, doorzettingsvermogen en ontspanning. Nia™ betrekt ook de spirit/levenskracht erbij en raakt de harten van mensen door hen toestemming te geven om te spelen en door het verkrijgen van een betere band met zichzelf en anderen.

  De leidraad van Nia™ is het Principe van Plezier; wanneer het lichaam zich goed, geaccepteerd en geliefd voelt, wordt het natuurlijkerwijs sterker en kan het zichzelf beter genezen.

  Alle Nia™bewegingen zijn aanpasbaar en kunnen worden gepersonaliseerd voor ieder niveau van fitheid en flexibiliteit. Ervaring is niet nodig. Iedereen is welkom, dus kom snel eens naar een Nia™les!!!

  Kijk op de kalender om te zoeken naar mijn Nia™lessen in jouw omgeving.
  Ga voor overige lessen in Nederland of België naar de internationale Nia™website en zoek op land, stad of instructeur.

  Probeer Nia™! Je lichaam zal je dankbaar zijn!

  Geniet van een GRATIS proefles door het invullen van het contactformulier.


 • Een prachtige inspirationele Nia™video met Kathy Wolstenholme van Nia™ Zuid-Afrika


 • De Nia Technique™


  Debbie Rosas en Carlos AyaRosas, de oprichters van Nia™ hebben de Nia Technique™ in 1983 publiekelijk gemaakt. De Nia Technique™ combineert 3 kunsten; dans, krijgskunst en helende kunst, dat de Nia Technique™ het eerste fitnessprogramma maakt in de geschiedenis dat een samensmelting van verschillende sporten is.

  Nia™ heeft 52 bewegingen, die het natuurlijke ontwerp van het lichaam optimaliseren. In de choreografie van Nia™ staat het lichaam centraal en het verbindt de beoefenaars met 9 disciplines van sport: T'ai Chi, Tae Kwon Do, Aikido, Jazz dance, Moderne dans, Duncan dance, Yoga, de Alexander Techniek en de leringen van Moshe Feldenkrais.

  De afgelopen 30 jaar is Nia™ een wereldwijde fitnessbeweging geworden met instructeurs in meer dan 48 landen. Nia™ pleit voor het doen van dingen op een gemakkelijke manier in plaats van een moeilijke weg te kiezen. Het is een programma dat het lichaam op perfecte wijze in goede vorm brengt; door PLEZIER en niet door pijn of eindeloze repetitie, zoals de meeste fitnessprogramma's. Het belast de gewrichten niet tot nauwelijks en wordt blootsvoets gedaan.
  Waarom blootsvoets? Omdat de voeten meer dan 7000 zenuwen bevatten. Onze voeten zijn gemaakt om te voelen. Ze zijn onze basis. Ze geven ons de stabiliteit, die we nodig hebben om gezonde enkels, knieën, heupen en ruggegraat te hebben. Bovendien geven ze ons de informatie hoe we ons moeten bewegen op een manier die natuurlijk is voor ons lichaam.

  Nia™ is een holistische techniek dat start met het geven van meer fitheid en eindigt met een uitvoerige genezing van ons lichaam, onze geest, onze levenskracht/spirit en emoties.

  Voor meer informatie over Nia™, Nia™lessen of Nia™trainingen kun je contact met mij opnemen of kijk op de internationale Nia™website www.nianow.com.

 • De Vele Voordelen van Nia™


  Om zomaar een paar te noemen...

  » Het verhoogt het plezier van leven in je lichaam.

  » Het verkrijgen van een gezond gewicht.

  » Het vormt en versterkt de spieren.

  » Het kalmeert de geest en verlaagt stress.

  » Het vergroot het doorzettingsvermogen.

  » Het verbetert en vergroot de balans, flexibiliteit en beweeglijkheid.

  » Het brengt het autonome zenuwstelsel in balans.

  » Het verbetert de houding en kan daarom je lengte vergroten.

  » Het verbetert het functioneren van de organen, in het bijzonder het hart en de longen.

  » Het bevordert zintuigelijke bewustwording.

  » Het verhoogt het sexueel functioneren.

  » Het verhoogt het energieniveau en vult de energiereserves aan.

  » Het verlicht emotionele problemen, zoals depressie, angst, post-traumatische stress, obsessieve-compulsieve gedragingen en woedeaanvallen.

  » Het verbetert de bloedcirculatie.

  » Het verbetert de afvoer van het lymfestelsel.

  » Het versterkt het immuunsysteem.

  » Het verbetert de concentratie en het cognitief vermogen.

  BELANGRIJK: Houd in gedachten dat deze voordelen door mensen zijn waargenomen, maar dat ieder lichaam anders is. Nia™ is een reis, waarop je bent uitgenodigd om de wonderen van je eigen lichaam te ontdekken.